Omavarainen älyhalli

marras 8, 2019 | halliteknologia

Miltä näyttää teollisuusalue 2020-luvulla?

 

Haluaisitko hallin, joka tuottaa itse sekä energian että käyttöveden ja myy niitä myös naapurustoon? Miltä kuulostaisi itseohjautuva älyhalli, jonka betonilattia oppii säätelemään lämpötilaansa itse ja jonka seinät tietävät, kun niiden sisällä liikkuu vieras? Entä sitten rahoituspuoli: uskotko, että hallitilaa hankkiva yrittäjä ei kohta enää tarvitse halliosakkeen lainoitukseen pankkia lainkaan, ja että vuokralle tilan saa lennosta silloin kun tarvitsee?

 

Haastattelimme automaatio- ja anturiteknologian eturivin asiantuntijaa, SuomiConnectin toimitusjohtaja Marko Tannista. Kysyimme, miltä näyttää teollisuusalue 2020-luvulla. Kattopuutarhoja kierteleviä vartijarobotteja, ilmassa lentäviä – lautasia? Droneja ainakin. Tannisen puheessa vilisevät älykkäät materiaalit, robotit ja etäolennot – asiat, joiden kanssa tämän päivän yrittäjä ei välttämättä ole ajatellut joutuvansa tekemisiin, mutta jotka ovat maailmalla jo kehitteillä, kokeilussa ja käytössä.

 

Laita kuvitteelliset VR-lasit päähän ja istahda nauttimaan Tannisen hätkähdyttävästä tulevaisuudenkuvauksesta, joka ei ole scifiä vaan totta. Tekniikka kehittyy kilpaa talouselämän murroksen ja ilmastonmuutoksen kanssa. Yrittäjällä on pian edessään valikoima keinoja ja työkaluja, joita emme ole osanneet kuvitellakaan. Lataa artikkeli sähköpostiisi ja tutustu laitteisiin ja toimintoihin, jotka tulevat olemaan sinunkin arkipäivääsi muutamien vuosien päästä.

 

Lataa koko artikkeli sähköpostiisi:

 

    TT TOIMITILAT

    A-energialuokka, edullinen maalämpö ja loistosijainti aina vakiona – löydä oma, uusi TT Toimitilasi!